Vegan Fiesta Hellas

Τι είναι η Vegan Fiesta Hellas

Η Vegan Fiesta Hellas είναι μια γιορτή αφιερωμένη στο βιγκανισμό και στη διάδοσή του.
Βιγκανισμός είναι ο τρόπος ζωής σύμφωνα με τον οποίο ο άνθρωπος αποφεύγει να συμμετέχει σε δραστηριότητες και προϊόντα τα οποία παράγονται μέσω της κακοποίησης των ζώων. Δηλαδή ένα βίγκαν άτομο, δεν τρώει και δεν αγοράζει ζωικά παράγωγα, όπως κρέας, γαλακτοκομικά, αυγά και μέλι. Επίσης, δεν φοράει γούνα, δέρμα, μαλλί και μετάξι, δεν χρησιμοποιεί καλλυντικά, απορρυπαντικά ή άλλα προϊόντα που έχουν δοκιμαστεί σε πειραματόζωα και δεν επισκέπτεται τσίρκα και πάρκα με ζώα σε αιχμαλωσία.

Μια διατροφή χωρίς ζωικά παράγωγα μπορεί να φαντάζει βαρετή, άνοστη, ανθυγιεινή ή ακόμα και ακριβή.
Η Vegan Fiesta Hellas θα καταρρίψει όλες αυτές τις ανησυχίες και προκαταλήψεις αποδεικνύοντας το ακριβώς αντίθετο. Η βίγκαν διατροφή είναι κατάλληλη για όλους και διαθέτει άπειρες νόστιμες, υγιεινές και οικονομικές επιλογές.

Η αγορά των βίγκαν προϊόντων επεκτείνεται παγκοσμίως, ενώ ο αντίστοιχος τρόπος ζωής θεωρείται από πολλούς ειδικούς ως μια από τις πιο σημαντικές τάσεις της εποχής μας, και είναι δεδομένα η πιο οικολογικά βιώσιμη και ηθική επιλογή.

Στη Vegan Fiesta Hellas θα μπορέσετε να δοκιμάσετε αγνά και νόστιμα προϊόντα της Ελληνικής κουζίνας, αλλά και άλλων χωρών, παίρνοντας έτσι μια “γεύση” από το τι έχει να προσφέρει το μέλλον. Θα γνωρίσετε νέες εταιρείες, οι οποίες πιστεύουν στη βιωσιμότητα και προσφέρουν προϊόντα που δεν έχετε δοκιμάσει ξανά.

Βιγκανισμός δεν σημαίνει θυσία. Σημαίνει κέρδος, γιατί όχι μόνο δεν στερείστε κάποια γεύση, αλλά το φαγητό σας θα γίνει πιο υγιεινό και πιο νόστιμο. Βιγκανισμός επίσης σημαίνει ζωή, γιατί δεν χρειάζεται να θυσιάζονται ζωές αθώων πλασμάτων για μια στιγμιαία ικανοποίηση στους γευστικούς κάλυκες, την οποία όμως λαμβάνουμε μαζί με άλλες τόσες τοξικές για την υγεία μας ουσίες. Vegan Fiesta σημαίνει γιορτή για τις ζωές αθώων πλασμάτων που θα σωθούν από δω και πέρα. Σημαίνει επίσης γιορτή για τη δική μας αναγέννηση.

Λένε ότι η γνώση είναι δύναμη και η άγνοια ευτυχία. Μπροστά στην ευκαιρία της εύκολης, στιγμιαίας ικανοποίησης μπορεί να μοιάζει εύκολο το να πούμε “δεν θέλω να ξέρω πως φτιάχτηκε αυτό”. Η Vegan Fiesta Hellas όμως θα αποδείξει πως η επίγνωση ότι ακολουθούμε έναν ηθικό και οικολογικό τρόπο ζωής, μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ευτυχία από το να κοιτάμε μόνο την “πάρτη μας”. “Ό,τι δίνεις παίρνεις” και ακολουθώντας έναν βίγκαν τρόπο ζωής μπορούμε να μοιράσουμε την αγάπη και το σεβασμό προς τους συνανθρώπους μας, τα ζώα και τη Μητέρα Φύση.

  • Μια υγιεινή διατροφή από μόνη της δεν είναι αρκετή.
  • Μια ζωή χωρίς βία και άγχος από μόνη της δεν είναι αρκετή.

Όταν αυτά τα δύο δε γίνονται παράλληλα και αρμονικά, τότε ακυρώνονται.

Η Vegan Fiesta Hellas είναι ένας συνδυασμός φεστιβάλ φαγητού, ευεξίας, υγείας και διασκέδασης.
Οι τρεις πυλώνες στο λογότυπο αντιπροσωπεύουν τις τρεις αξίες του βιγκανισμού και τους λόγους για να γίνει κάποιο άτομο βίγκαν, δηλαδή την υγεία, την οικολογία/προστασία του περιβάλλοντος και την ηθική.
Οι τρεις πυλώνες εκφράζουν επίσης τους σκοπούς δημιουργίας αυτής της εκδήλωσης, που είναι να βοηθήσει τον κόσμο να εξελιχτεί στο τρίπτυχο σώμα-νους-πνεύμα και να ελευθερώσει τον καλύτερο εαυτό σας.

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι ένα μέσο ατομικής προβολής με στόχο το κέρδος. Δεν είναι απλά ένα χόμπι. Είναι μια μη-κερδοσκοπική εκδήλωση με συναισθηματική αξία και μακροχρόνιος σκοπός ζωής για εμάς. Στην ιαπωνική φιλοσοφία, ο όρος αυτός λέγεται “ikigai” και δηλώνει κάτι που ευθυγραμμίζεται με τις ικανότητες, τις επιθυμίες μας και τις ανάγκες του πλανήτη.

Η Vegan Fiesta Hellas είναι φόρος τιμής προς τα αθώα πλάσματα που υποφέρουν καθημερινά εξαιτίας των ανθρώπων και προς τη Μητέρα Φύση που μολύνεται από την πρακτική της κτηνοτροφίας.
Αντλεί δύναμη και ενέργεια από τη μνήμη των αγαπητών μας κατοικίδιων, που ίσως να μην είναι πια κοντά μας, αλλά χάρις σε εκείνα θα υπηρετούμε πάντα το αξίωμα ότι και τα ζώα έχουν ψυχή.
Αντλεί γνώση και σοφία από το έργο βίγκαν ομιλητών όπως ο Gary Yourofsky, η Emily από το κανάλι Bite Size Vegan και ο Earthling Ed.
Αντλεί έμπνευση και ελπίδα από οποιαδήποτε ηθική/ακτιβιστική πράξη (από το τάισμα ενός αδέσποτου σε μια μεγάλη διαμαρτυρία κατά της κακοποίησης των ζώων).

Η ιδέα της εκδήλωσης αυτής ξεκίνησε την περίοδο του κορωνοϊού. Η καραντίνα και ο κίνδυνος των κρουσμάτων μας είχε γεμίσει με σκέψεις και φοβίες, όπως:

  • “Αυτές μπορεί να είναι από τις τελευταίες μέρες της ζωής μας”
  • “Στα γεράματά μας, που θα είμαστε μόνοι, θα αναρωτιόμαστε τι νόημα υπήρχε στη ζωή μας και αν κάναμε κάτι που να είχε αξία. Αφήνουμε πίσω κάτι αξιόλογο, που πρόκειται να μείνει, ή αφήνουμε μόνο μερικά μη-ανακυκλώσιμα σκουπίδια;”

Με την θέληση, την υποχρέωση και την ανάγκη να κάνουμε περισσότερα, γεννήθηκε η ιδέα αυτής της εκδήλωσης, η οποία ελπίζουμε να μείνει ζωντανή για πάντα.

Πολλοί άνθρωποι απασχολούνται με το τι μπορούν να πάρουν και τι προσωρινές και εγωκεντρικές απολαύσεις μπορούν να έχουν όσο είναι ζωντανοί. Ελάχιστοι όμως ασχολούνται με το τι μπορούν να δώσουν.

Λένε “πάλεψε για τα όνειρά σου και τα όνειρά σου θα παλέψουν για σένα”.

Συνεχίζουμε με εθισμό στο συναίσθημα που λαμβάνουμε όταν κάνουμε μια ηθική πράξη.
Δεν θα σταματήσουμε. Δεν πρέπει να σταματήσουμε.

Η όρεξή μας για εργασία, μαζί με την υποστήριξη πολύτιμων φίλων, θα συνθέσουν τη συνταγή της επιτυχίας για την Vegan Fiesta Hellas.