Vegan Fiesta Hellas

Τι είναι η Vegan Fiesta Hellas

Η Vegan Fiesta Hellas είναι μια γιορτή αφιερωμένη στο βιγκανισμό και στη διάδοσή του.
Βιγκανισμός είναι ο τρόπος ζωής σύμφωνα με τον οποίο ο άνθρωπος αποφεύγει να συμμετέχει σε δραστηριότητες και προϊόντα τα οποία παράγονται μέσω της κακοποίησης των ζώων. Δηλαδή ένα βίγκαν άτομο, δεν τρώει και δεν αγοράζει ζωικά παράγωγα, όπως κρέας, γαλακτοκομικά, αυγά και μέλι. Επίσης, δεν φοράει γούνα, δέρμα, μαλλί και μετάξι, δεν χρησιμοποιεί καλλυντικά, απορρυπαντικά ή άλλα προϊόντα που έχουν δοκιμαστεί σε πειραματόζωα και δεν επισκέπτεται τσίρκα και πάρκα με ζώα σε αιχμαλωσία.

Μια διατροφή χωρίς ζωικά παράγωγα μπορεί να φαντάζει βαρετή, άνοστη, ανθυγιεινή ή ακόμα και ακριβή.
Η Vegan Fiesta Hellas θα καταρρίψει όλες αυτές τις ανησυχίες και προκαταλήψεις αποδεικνύοντας το ακριβώς αντίθετο. Η βίγκαν διατροφή είναι κατάλληλη για όλους και διαθέτει άπειρες νόστιμες, υγιεινές και οικονομικές επιλογές.

Η αγορά των βίγκαν προϊόντων επεκτείνεται παγκοσμίως, ενώ ο αντίστοιχος τρόπος ζωής θεωρείται από πολλούς ειδικούς ως μια από τις πιο σημαντικές τάσεις της εποχής μας, και είναι δεδομένα η πιο οικολογικά βιώσιμη και ηθική επιλογή.

Στη Vegan Fiesta Hellas θα μπορέσετε να δοκιμάσετε αγνά και νόστιμα προϊόντα της Ελληνικής κουζίνας, αλλά και άλλων χωρών, παίρνοντας έτσι μια “γεύση” από το τι έχει να προσφέρει το μέλλον. Θα γνωρίσετε νέες εταιρείες οι οποίες πιστεύουν στη βιωσιμότητα και προσφέρουν προϊόντα που δεν έχετε δοκιμάσει ξανά.

Βιγκανισμός δεν σημαίνει θυσία. Σημαίνει κέρδος, γιατί όχι μόνο δεν στερείστε κάποια γεύση, αλλά το φαγητό σας θα γίνει πιο υγιεινό και πιο νόστιμο. Βιγκανισμός επίσης σημαίνει ζωή, γιατί δεν χρειάζεται να θυσιάζονται ζωές αθώων πλασμάτων για μια στιγμιαία ικανοποίηση στους γευστικούς κάλυκες, την οποία ούτως ή άλλως λαμβάνουμε μαζί με άλλες τόσες τοξικές για την υγεία μας ουσίες. Vegan Fiesta σημαίνει γιορτή για τις ζωές αθώων πλασμάτων που θα σωθούν από δω και πέρα και γιορτή για τη δική μας αναγέννηση.

Λένε ότι “η γνώση είναι δύναμη και η άγνοια ευτυχία”. Σκοπός της Vegan Fiesta Hellas είναι να αποδείξει ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα αληθές. Μπροστά στην ευκαιρία της εύκολης, στιγμιαίας ικανοποίησης μπορεί να μοιάζει εύκολο να πούμε “δεν θέλω να ξέρω πως φτιάχτηκε αυτό”. Η Vegan Fiesta Hellas είναι μια γιορτή που θα δείξει πως η επίγνωση ότι ακολουθείς έναν ηθικό και οικολογικό τρόπο ζωής, μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ευτυχία από το να κοιτάς μόνο την “πάρτη σου”. “Ό,τι δίνεις παίρνεις” και ακολουθώντας έναν βίγκαν τρόπο ζωής μπορείς να μοιράσεις την αγάπη και το σεβασμό προς τους συνανθρώπους σου, τα ζώα και τη Μητέρα Φύση.

Μια υγιεινή διατροφή από μόνη της δεν είναι αρκετή.
Μια ζωή χωρίς βία και άγχος από μόνη της δεν είναι αρκετή.
Όταν αυτά τα δύο δεν γίνονται παράλληλα και αρμονικά, τότε ακυρώνονται.
Η Vegan Fiesta Hellas είναι σαν ένας συνδυασμός φεστιβάλ φαγητού, ευεξίας, υγείας και διασκέδασης, η οποία θα σας βοηθήσει να εξελίξετε το τρίπτυχο σώμα-νους-πνεύμα και να ελευθερώσετε τον καλύτερο εαυτό σας.

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι ένα μέσο ατομικής προβολής με στόχο το κέρδος. Δεν είναι απλά ένα χόμπι. Είναι μια μη-κερδοσκοπική εκδήλωση με συναισθηματική αξία και μακροχρόνιος σκοπός ζωής για εμάς. Είναι φόρος τιμής στα αθώα πλάσματα που υποφέρουν καθημερινά εξαιτίας των ανθρώπων.
Αντλεί ενέργεια από τη μνήμη των αγαπημένων κατοικίδιων που ίσως να μην είναι πια κοντά μας αλλά χάρις σε εκείνα θα υπηρετούμε πάντα το αξίωμα ότι και τα ζώα έχουν ψυχή.
Αντλεί έμπνευση από το έργο βίγκαν ακτιβιστών όπως ο Gary Yourofsky, η Emily από το κανάλι Bite Size Vegan και ο Earthling Ed.

Η όρεξή μας για εργασία, μαζί με την υποστήριξη πολύτιμων φίλων και την πολυετή εμπειρία του Σίβα ΟΜ στη διοργάνωση εκδηλώσεων, θα συνθέσουν τη συνταγή της επιτυχίας για την Vegan Fiesta Hellas.

Σας περιμένουμε 3 & 4 Δεκεμβρίου στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης!