sabung ayam online
akun pro thailand
Akun Pro Thailand
akun pro thailand
akun pro thailand
https://rajin-membaca.enamelpinfactory.com
Akun Pro Slot ovo
Mahjong Ways
sabung ayam online
Rajawalitoto Link Alternatif
Rajawalitoto
https://linkalternatif-denistoto.sabra.com/
https://daftar-sv388-gudangbet88.electriccalifornia.com/
https://link-alternatif-bima88.wattbike.com/
https://link-alternatif-anakslot.morrisonhotelgallery.com/products/anakslot-situs-slot-thailand
anakslot

Vegan Fiesta Hellas

7-9 Ιουνίου, Ζάππειο

Βιγκανισμός & Περιβάλλον

Παρακάτω απαντάμε σε διάφορες ερωτήσεις και προβληματισμούς που μπορεί να έχετε σε σχέση με τον βιγκανισμό και το περιβάλλον και την οικολογία.

Η σελίδα αυτή θα ενημερώνεται συχνά, οπότε παρακαλούμε όπως επιστρέψετε και αργότερα για να δείτε απαντήσεις σε περισσότερα θέματα.
Επίσης ενδέχεται να τροποποιηθούν απαντήσεις που έχουν ήδη γραφτεί, ώστε να γίνουν πιο κατανοητές ή να προστεθούν πληροφορίες.

Τελευταία ενημέρωση: 23 Οκτωβρίου 2022

Αν θέλετε να μας στείλετε κάποια απορία ή σχόλιο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αν γίνουμε όλοι βίγκαν, τότε τα ζώα θα υπερ-πληθύνουν τη γη.

Τα ζώα έχουν ήδη υπερ-πληθύνει τη γη, εξαιτίας της ζήτησης που υπάρχει για ζωικά προϊόντα.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Δεκέμβριο του 2019 είχαν καταμετρηθεί 143 εκατομμύρια γουρούνια, 77 εκατομμύρια βοοειδή, 62 εκατομμύρια πρόβατα και 12 εκατομμύρια κατσίκες.
Αναφορά στα αγγλικά: Πληθυσμός των εκτρεφόμενων ζώων

Η βιομηχανία ζωικών προϊόντων δεν μπορεί να περιμένει να αναπαραχθούν με φυσικό τρόπο όλα αυτά τα ζώα, καθώς αυτό θα είχε λιγότερη παραγωγή και θα προκαλούσε ζημία, γιατί έτσι δεν θα μπορούσαν να καλύψουν τη ζήτηση. Για αυτό χρησιμοποιούν τεχνικές όπως τεχνητή σπερματέγχυση και εξαναγκαστική πάχυνση για να παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες ζωικών παραγώγων.
Διαβάστε περισσότερα:
Η τεχνητή σπερματέγχυση των χοίρων
Εξαναγκαστική πάχυνση ζώων | Φουά γκρα

Όσο πιο πολλοί άνθρωποι γίνονται βίγκαν, τόσο λιγότερα ζώα θα αναπαραχθούν με τη βία και έτσι θα μειώνεται ο πληθυσμός τους.

Η φύση μπορεί να ελέγξει τον εαυτό της, αλλά εμείς οι άνθρωποι είμαστε αυτοί που ξεπερνάμε τα όρια και καταστρέφουμε τα πάντα.

Το μόνο ζώο που έχει υπερ-πληθύνει τη γη είναι ο άνθρωπος.
165 εκατομμύρια χρόνια που οι δεινόσαυροι κυβερνούσαν τη γη, δεν την κατέστρεψαν.
65 εκατομμύρια χρόνια μετά την εξαφάνιση των δεινοσαύρων η γη δεν καταστράφηκε.
Αλλά μόνο 300 χρόνια έχουν περάσει από τη βιομηχανική επανάσταση και ήδη μιλάμε για ανεπανόρθωτη οικολογική ζημιά.

Αν γίνουμε όλοι βίγκαν, τότε περισσότερα φυτά θα σπαταληστούν και θα μας τελειώσει το φαγητό.

Ήδη σπαταλούνται περισσότερα φυτά από ότι χρειάζονται για να θρέψουν τα ζώα φάρμας.
Δες άρθρο στα αγγλικά – η αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου κάνει νέο ρεκόρ, καθώς οι εκτάσεις του Αμαζονίου καταστρέφονται για να καλλιεργηθούν σοδειές για τα ζώα φάρμας (τη στιγμή που ο κόσμος πεινάει).

Ο ΟΗΕ προτρέπει σε παγκόσμιο κίνημα διατροφής χωρίς κρέας και  γαλακτοκομικά

Για 1 κιλό λαχανικών χρειάζονται λιγότερα από 400 λίτρα νερού
Για 1 κιλό φρούτων περίπου 1.000
Για 1 κιλό δημητριακών πάνω από 1.600
Αλλά
Για 1 κιλό κοτόπουλου πάνω από 4.000
Για 1 κιλό μοσχαρίσιου κρέατος πάνω από 15.000 λίτρα

Η καλλιέργεια σόγιας προκαλεί ζημιά στο περιβάλλον.

Αυτό ισχύει γιατί η σόγια καλλιεργείται σε τεράστιες ποσότητες, επειδή χρησιμοποιείται και σαν ζωοτροφή για τα ζώα φάρμας.

Το να ζω έναν οικολογικό τρόπο ζωής είναι αρκετό, ακόμα και αν δεν είμαι βίγκαν.

Το να ζεις έναν οικολογικό τρόπο ζωής, όπως η ανακύκλωση, η ελαχιστοποίηση της χρήσης πλαστικών προϊόντων, το να μην καπνίζεις κλπ. είναι πράγματι μια πολύ καλή κατεύθυνση, αλλά δεν αρκεί.
Το να οδηγείς ένα οικολογικό αυτοκίνητο ή να χρησιμοποιείς τα ΜΜΜ και να εκπέμπεις λιγότερο CO2 στην ατμόσφαιρα δεν αρκεί όταν υποστηρίζεις τη κτηνοτροφία που εκπέμπει περισσότερο CO2.
Το να χρησιμοποιείς λιγότερα πλαστικά ή και να βοηθάς κιόλας στον καθαρισμό παραλιών δεν αρκεί όταν υποστηρίζεις την κτηνοτροφία που μολύνει το νερό.
Είναι σαν να βοηθάς να φτιάξεις κάτι καλό με το ένα χέρι, αλλά το άλλο χέρι να προκαλεί διπλή ζημιά. Σίγουρα κανείς δεν είναι τέλειος και ό,τι και να κάνουμε θα παράγουμε κάποια σκουπίδια, αλλά ο βιγκανισμός είναι το ελάχιστο καλό που μπορεί να κάνει ο καθένας μας, για να μην πάει χαμένος ο πλανήτης μας.

Οι φάλαινες τρώνε πολλά ψάρια, άρα αν οι Ιάπωνες δεν τις σκοτώσουν, τότε ο πληθυσμός ψαριών θα μειωθεί. Αλλά τώρα που τρώνε και φάλαινες και ψάρια, έχουν περισσότερο φαγητό.

Οι φάλαινες δεν απειλούν τους πληθυσμούς των ψαριών όπως πίστευε κάποτε ο κόσμος και δεν υπάρχει τόση ζήτηση για το κρέας φάλαινας, καθώς κιόλας είναι τοξικό.
Τώρα είναι πιο σημαντικό να σώσουμε τις φάλαινες που έχουν απομείνει (καθώς είναι είδος υπό εξαφάνιση). Ο φαλαινοτουρισμός παράγει περισσότερα κέρδη και μπορεί να υποστηρίξει την τοπική τουριστική βιομηχανία, αλλά και να προσφέρει περιβαλλοντική εκπαίδευση και έρευνα.
Οι φάλαινες διατηρούν τον ωκεανό ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Βοηθούν στη μεταφορά θρεπτικών συστατικών στον ωκεανό. Όταν τρέφονται, κατεβαίνουν στα βάθη, αλλά όταν πρέπει να κάνουν απέκκριση, βγαίνουν στην επιφάνεια.
Με αυτόν τον τρόπο, φέρνουν τα θρεπτικά συστατικά από τα βάθη του ωκεανού, όπου δεν υπάρχει ηλιακό φως για φωτοσύνθεση, στα επιφανειακά ύδατα όπου βρίσκεται το φυτικό πλαγκτόν, το οποίο χρειάζεται αυτά τα θρεπτικά συστατικά. Με την απέκκρισή τους οι φάλαινες γονιμοποιούν το φυτικό πλαγκτόν, καθιστώντας το μια πλούσια πηγή τροφής για τα κριλ και τα ψάρια.

Στα χωριά υπάρχουν άγρια ζώα που τρώνε τις σοδειές των κατοίκων και αν οι κάτοικοι δεν σκοτώσουν τα ζώα αυτά, τότε δεν θα έχουν φαγητό.

Γιατί η δολοφονία είναι πάντα η πρώτη λύση που σκέφτονται οι άνθρωποι;

Μπορεί να βλέπεις μετανάστες από άλλες χώρες που φτάνουν στην Ελλάδα για να σωθούν από τον πόλεμο και την πείνα και ο κόσμος να προσπαθεί να τους διώξει και να πιστεύεις ότι αυτό είναι άδικο, γιατί δεν φταίνε αυτοί για την κατάσταση στην οποία βρέθηκαν.

Και με τα ζώα το ίδιο είναι. Εμείς φταίμε για την κατάσταση στην οποία είναι ο πλανήτης. Εμείς πάμε στο χώρο που μένουν άλλα ζώα και κόβουμε τα δέντρα για να χτίσουμε πόλεις και χωριά και αφήνουμε τα ζώα στην καταδίκη τους.

Αν δεν θέλουν οι κάτοικοι να βοηθήσουν τα ζώα, τουλάχιστον αντί να τα σκοτώνουν θα μπορούσαν απλά να τα κρατήσουν μακρυά με φράχτες και απωθητικά.

Βρήκα έρευνες στο διαδίκτυο που καταρρίπτουν όλα όσα λένε οι βίγκαν.

Δεν χρειάζεσαι έρευνες για να σου δείξουν ότι καταστρέφουμε τον πλανήτη.
Μπορείς να πας έξω από ένα σφαγείο και να δεις τι απόβλητα παράγουν.