Vegan Fiesta Hellas

Απαντήσεις σε Μιμίδια κατά του Βιγκανισμού

Παρακάτω απαντάμε σε διάφορα μιμίδια που σκοπό έχουν να κοροϊδέψουν το βιγκανισμό, τους χορτοφάγους ή/και τα ζώα.
Εφόσον τα μιμίδια αυτά δεν έχουν λογική υπόσταση και φτιάχτηκαν για να κοροϊδέψουν το βιγκανισμό, το ύφος μας στις απαντήσεις ενδέχεται να είναι αυστηρό ή σαρκαστικό, ανάλογα με το θέμα.
Η σελίδα αυτή θα ενημερώνεται συχνά, οπότε παρακαλούμε όπως επιστρέψετε και αργότερα για να δείτε απαντήσεις σε περισσότερα θέματα.
Επίσης ενδέχεται να τροποποιηθούν απαντήσεις που έχουν ήδη γραφτεί, ώστε να γίνουν πιο κατανοητές ή να προστεθούν πληροφορίες.

Τελευταία ενημέρωση: 23 Οκτωβρίου 2022

Αν θέλετε να μας στείλετε κάποια απορία ή σχόλιο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αν έχετε άλλες απορίες για τον βιγκανισμό, παρακαλούμε όπως δείτε και τις παρακάτω σελίδες:

Βιγκανισμός & Υγεία
Βιγκανισμός & Περιβάλλον
Βιγκανισμός & Ηθική
Βιγκανισμός – Τρόπος Ζωής
Απαντήσεις σε Κριτικές κατά των Βίγκαν

Αγαπητοί χορτοφάγοι, αν προσπαθείτε να σώσετε τα ζώα, τότε γιατί τρώτε το φαγητό τους;

Αν δεν μείνουμε στη ζωή, πώς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να σώσουμε τα ζώα;

Εσύ νοιάζεσαι για την κοινωνία σου; Αν ναι, γιατί πηγαίνεις στο σούπερ-μάρκετ και παίρνεις το φαγητό που θα μπορούσαν να φάνε άτομα της κοινωνίας σου;
Μήπως υπάρχει αρκετό φαγητό για όλους;

Πολλά φαγητά που τρώνε οι χορτοφάγοι, όπως μακαρόνια, φακές, ρύζι και πολλά είδη φρούτων και λαχανικών δεν καταναλώνονται από τα εκτρεφόμενα ζώα.
Αντιθέτως, πράγματα που τρώνε οι μη-βίγκαν, όπως γαλακτοκομικά και μέλι, είναι το φαγητό των ζώων που τους το κλέβουν.

Επίσης, τα ζώα που προσπαθούμε να σώσουμε, κακοποιούνται και δολοφονούνται λόγω των δικών σας καταναλωτικών επιλογών. Δηλαδή εσείς χρηματοδοτείτε την κακοποίηση και δολοφονία τους. Οπότε είναι υποκριτικό να παριστάνετε τώρα ότι νοιάζεστε για αυτά μόνο και μόνο για να μας κοροϊδέψετε.

Το “Vegetarian” (χορτοφάγος) είναι μια αρχαία ινδιάνικη λέξη για κακό κυνηγό.

Βασικά η λέξη “vegetarian” προέρχεται από το λατινικό vegetus που σημαίνει “φρέσκο”, “γεμάτο ζωντάνια”, το οποίο είναι το συναίσθημα που νιώθει κάποιος αφού γίνει χορτοφάγος. Η λέξη έγινε δημοφιλής με το σχηματισμό της “The Vegetarian Society” στο Ράμσγκέιτ στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1847.

Πάντως σε ευχαριστούμε για την ιστορική θεωρία σου. Πες μας περισσότερα για το τι κυνήγι κάνεις πηγαίνοντας στο σούπερ-μάρκετ.

Δεν βρήκαμε ποτέ σπηλαιογραφία σαλάτας

Επίσης δεν έχουμε βρει σπηλαιογραφίες με τους προϊστορικούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν κινητό και να σκουπίζονται με χαρτί υγείας όταν κάνουν την ανάγκη τους.

Αφού λοιπόν τους θαυμάζετε τόσο, πηγαίνετε να ζήσετε στη ζούγκλα, όπως ζούσαν και αυτοί.

Όταν γνωρίζεις έναν άλλο βίγκαν και χαίρεστε και οι δυο τα μάλα, αλλά μετά πεθαίνετε από έλλειψη πρωτεΐνης.

Θα θέλαμε να δούμε έστω μία έρευνα που να δείχνει πόσοι βίγκαν έχουν πεθάνει από έλλειψη πρωτεΐνης.
Όλα τα τρόφιμα έχουν πρωτεΐνη. Η σόγια, τα ρεβύθια, τα μανιτάρια και οι ξηροί καρποί έχουν πολλή.
Επίσης, το να συναντήσεις έναν άλλον βίγκαν δεν είναι τόσο σπάνιο, γιατί ο βιγκανισμός εξαπλώνεται και όλο και περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν για τον κίνδυνο που προκαλεί στην υγεία η κατανάλωση ζωικών προϊόντων.
Μπορείς πολύ απλά να γράψεις “vegan” στην αναζήτηση στο Facebook και θα βρεις πολλά γκρουπ για το βιγκανισμό.

Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνετε λάθος τη βίγκαν διατροφή.

Οι πρώην βίγκαν αρρώστησαν επειδή τρεφόντουσαν λάθος.

Το μωρό πέθανε μόνο επειδή οι γονείς του δεν το τάιζαν βίγκαν με σωστό τρόπο.

Ο βιγκανισμός είναι η πιο υγιής και εύκολη διατροφή από όλες.

Μπορούμε και εμείς να παίξουμε αυτό το παιχνίδι:
– Δεν υπάρχει περίπτωση η παμφαγία να γίνει λάθος
– Όσοι πρώην κρεατοφάγοι έγιναν βίγκαν είχαν αρρωστήσει επειδή τρεφόντουσαν λάθος
– Όλα αυτά τα παιδιά που υποφέρουν από παχυσαρκία και οι ενήλικες που πέθαναν από καρκίνο, αθηροσκλήρωση, διαβήτη κτλ ήταν επειδή δεν ταΐστηκαν σωστά
-Το να τρως κρέας είναι η πιο υγιής και οικολογικά καλύτερη διατροφή από όλες

– Θα έκανα τα πάντα για την αγάπη…
– Αλήθεια;! Γίνε βίγκαν!
– Αλλά αυτό δεν θα το κάνω!

Τότε δεν θα έκανε τα πάντα για την αγάπη και η “αγάπη” στην οποία αναφέρεται είναι προφανώς μόνο ένας προσωρινός σεξουαλικός ενθουσιασμός.

Μεγάλα λόγια αλλά κούφια.

Πως γίνεται να λέει ότι αγαπάει την σύντροφό του και ότι θα έκανε τα πάντα, αλλά επιλέγει να κάνει αυτό που την πληγώνει περισσότερο (να χρηματοδοτεί την κακοποίηση και δολοφονία αθώων πλασμάτων για χάρη μιας περιττής γεύσης);

Ο βιγκανισμός είναι πιο οικολογικός τρόπος ζωής και άρα ένδειξη σεβασμού και αγάπης προς τα ζώα και το περιβάλλον.

Αυτό που μας τρέχουν τα σάλια όταν το ηλεκτρικό μαχαίρι κόβει τον γύρο, το παθαίνουν και οι βίγκαν με την χορτοκοπτική μηχανή του γκαζόν;

Δεν είναι σωστή σύγκριση αυτή, καθώς ο γύρος έχει επεξεργαστεί, έχει τροποποιηθεί για να μην θυμίζει πτώμα και έχει μαριναριστεί με σάλτσες και μπαχαρικά – φυτικής προέλευσης – για να πάρει την γεύση και οσμή που έχει.
Ενώ το γκαζόν είναι στην αρχική του μορφή όταν κόβεται.

Για χάρη του επιχειρήματός σας και για να χαρείτε, θα παραδεχτούμε ότι μας τρέχουν τα σάλια όταν κόβεται το γκαζόν.

Και τώρα η σωστή ερώτηση είναι:
Αυτό που τρέχουν τα σάλια στους βίγκαν όταν κόβεται το γκαζόν, το παθαίνουν και οι μη-βίγκαν όταν κόβονται οι λαιμοί των ζώων;

 – Εσείς; αρνάκι;
 – Ευχαριστώ, είμαι βίγκαν.
 – Και το αρνάκι βίγκαν ήταν και είδατε τι έπαθε.

Αν αυτό το σχόλιο υποτίθεται ότι είναι για να απαξιώσει τη δολοφονία ενός αθώου πλάσματος, τότε χρειάζεται να μάθετε να σέβεστε και να μιλάτε σωστά σε άτομα που μόλις πρωτογνωρίσατε.

Αν το σχόλιο αυτό έχει υπονοούμενη απειλή (ότι και εμείς θα πάθουμε ότι έπαθε και το αρνάκι), τότε να γνωρίζετε ότι σύμφωνα με το άρθρο 333 του νόμου 4619/2019:
Όποιος προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία απειλώντας αυτόν με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή.

Οι βίγκαν πράγματι έχουν δει τι παθαίνουν τα ζώα στα σφαγεία. Εσείς έχετε το θάρρος να δείτε;

Κιμάς από σόγια, φρέντο με στέβια, βίγκαν σουβλάκι…
Είστε βλαμμένοι, έτσι;;;;

Όχι, είμαστε φυσιολογικοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τα ζώα και το περιβάλλον και επιθυμούν να ακολουθούν έναν πιο ηθικό και οικολογικό τρόπο ζωής.
Συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε γεύματα που τρώγαμε και πριν γίνουμε βίγκαν, απλά αλλάζουμε τα συστατικά ζωικής προελεύσεως με αντίστοιχα φυτικά.

Εσείς τι καταναλώνετε; Κιμά από πτώματα αθώων ζώων που δολοφονήθηκαν με τον πιο φασιστικό τρόπο, φρέντο με αγελαδοχύσια, μελισσοξεράσματα, περίοδο κότας…

Βήματα για να γίνετε βίγκαν:
1) μην

Βήματα για να μην ακολουθήσετε έναν πιο ηθικό και οικολογικό τρόπο ζωής:
1) μην

– Το κρέας σου κάνει κακό!
– Όχι!

Κάθε αλήθεια περνάει από τρία στάδια. Πρώτα γελοιοποιείται. Μετά βρίσκει σφοδρή αντίθεση. Και στο τέλος θεωρείται αυτονόητη.
Άρθουρ Σοπενχάουερ
Γερμανός φιλόσοφος

Μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε, αλλά η επιστήμη συμφωνεί με τον βιγκανισμό.

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 330 του νόμου 4619/2019 η σωματική βία τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.

Είσαι ότι τρως
Γι’ αυτό φάε κρέας
Μην γίνεις φυτό

Είσαι ότι τρως.

Γι’ αυτό φάε φυσική και υγιεινή τροφή.

Μην γίνεις πτώμα.

Αγαπητοί χορτοφάγοι, ακόμα και τα φυτά νομίζουν ότι κάνετε λάθος.

Ότι και να βάλεις στο “στόμα” του συγκεκριμένου φυτού, αυτό θα κλείσει.

Άρα τα φυτά δεν είναι ικανά να νομίζουν πράγματα.

Έϊ χορτοφάγοι, εξηγήστε αυτά!

Τι ακριβώς να εξηγήσουμε…; Α ναι, υπάρχουν 2 δόντια στο στόμα του ανθρώπου, τα οποία είναι λιγάκι πιο κοφτερά από τα υπόλοιπα.
Και επειδή ο άνθρωπος τα βάφτισε κυνόδοντες, για κάποιο λόγο πιστεύει ότι είναι κατάλληλα για να κόβουν το ωμό κρέας όπως τα παμφάγα ζώα.
Έχεις δοκιμάσει ποτέ να φας ωμό κρέας με τους περίφημους κυνόδοντές σου;
Έχουμε επίσης κάτι στις άκρες των δαχτύλων που λέγεται νύχια. Μήπως επειδή τα βαφτίσαμε νύχια θα τα βάλουμε στην ίδια κατηγορία με τα νύχια των λιονταριών;
Πολλά φυτοφάγα ζώα έχουν κυνόδοντες, όπως τα άλογα, οι αγελάδες και οι ιπποπόταμοι – και μάλιστα μεγαλύτερους από τους δικούς σου. Οι κυνόδοντες στα φυτοφάγα είναι για να μπορούν να μασούν σκληρά φρούτα και καρπούς.

Αλλά ας πούμε για χάρη του επιχειρήματος ότι πράγματι είμαστε παμφάγα ζώα από τη φύση μας. Έχει ήδη αποδειχθεί ότι μπορούμε να ζήσουμε με υγεία ως χορτοφάγοι και ότι η βιομηχανία ζωικών προϊόντων προκαλεί τη μεγαλύτερη οικολογική ζημιά στον πλανήτη και δολοφονεί τρισεκατομμύρια ζώα κάθε χρόνο.
Και εσύ χαίρεσαι γιατί βρήκες τη δικαιολογία να συνεχίσεις να χρηματοδοτείς αυτή τη βιομηχανία, επειδή έχουμε κυνόδοντες;
Αν αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσες, τότε το μυαλό σου είναι σαν τους κυνόδοντές σου: υπερεκτιμημένο και δεν κόβει καλά.

“Είμαι αλλεργική στη γλουτένη, τα γαλακτοκομικά, τους ξηρούς καρπούς και είμαι και βίγκαν. Τι μπορώ να πάρω;”

Σερβιτόρος: Το δρόμο από δω

Αν μιλάει έτσι σερβιτόρος στους πελάτες, τότε δεν τον βλέπουμε να κρατάει τη δουλειά του για πολύ.

Πολλά εστιατόρια και ψητοπωλεία έχουν προσθέσει στο μενού τους βίγκαν επιλογές.
Αλλά, τι σόι εστιατόριο είναι το συγκεκριμένο; Δεν έχει κανένα φαγητό με ρύζι, ρεβύθια, φασόλια, φακές, πατάτες, μανιτάρια, φρούτα, λαχανικά και άλλα πράγματα που θα μπορούσε να φάει η συγκεκριμένη βίγκαν πελάτισσα;

*Εγώ
*Βίγκαν φαγητό
*ΑΝΤΕ ΧΑΣΟΥ*

Το να πετάτε φαγητό είναι ασέβεια προς τη Μητέρα Φύση και προς τον αγρότη/παραγωγό και προς τον μάγειρα και φυσικά και προς τον εαυτό σας, καθώς δίνετε μια τόσο άσχημη εντύπωση. Είναι αμαρτία να πετάτε φαγητό, ειδικά από την στιγμή που υπάρχουν τόσοι άστεγοι και φτωχοί άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη.

Οι γονείς σας ή/και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας μπορεί να έζησαν σε πολύ δύσκολες εποχές και να προσπάθησαν να δώσουν μια καλύτερη ζωή για εσάς, δίνοντάς σας ότι θέλατε όποτε το θέλατε.

Μην είστε αχάριστοι. Να είστε ευγνώμων για ότι έχετε.

Επίσης, προκύπτει το ερώτημα: αν πετάτε το βίγκαν φαγητό, αυτό σημαίνει ότι κάθε μέρα τρώτε μόνο ζωικά παράγωγα; Αν ναι, αυτό είναι πολύ ανησυχητικό για την υγεία σας.

-Μπαμπά, γιατί με λένε Τριανταφυλλιά;
-Όταν ήσουν μικρή, ένα τριαντάφυλλο είχε πέσει στο κεφάλι σου.

-Μπαμπά, γιατί με λένε Μαργαρίτα;
-Όταν ήσουν μικρή, μια μαργαρίτα είχε πέσει στο κεφάλι σου.

-Αγοράζω βίγκαν γατοτροφή.
-Α, γεια σου Τούβλο.

Δηλαδή πρώτα ο πατέρας δεν πρόσεχε καλά το παιδί του και άφησε να χτυπηθεί από ένα τούβλο στο κεφάλι.

Και μετά τον βάφτισε “Τούβλο”, ώστε να δέχεται και μπούλινγκ από τους συμμαθητές του.

Μάλλον κάποιος άλλος θα έπρεπε να λέγεται “Τούβλο”.

Σχετικά με το θέμα της βίγκαν γατοτροφής, δείτε την απάντησή μας και στο παρακάτω μιμίδιο.

Σκέψου Μάρκο! Γιατί να υπάρχει βίγκαν γατοτροφή αν κάθε γάτα είναι σαρκοφάγα; Βγάζουν λεφτά από χαζούς ανθρώπους που σκοτώνουν γάτες.

Αν δεν ταΐσουμε τίποτα τις γάτες, θα μας πείτε σπισιστές.
Αν ταΐσουμε τις γάτες κρέας, θα μας πείτε υποκριτές.
Αν ταΐσουμε τις γάτες βίγκαν, θα μας πείτε κακοποιούς.

Αποφασίστε παρακαλώ τι θέλετε να κάνουμε.

Πάντως χαιρόμαστε που νοιάζεστε για τις γάτες. Αντί να φτιάχνετε τέτοια χαζά μιμίδια, γιατί δεν χρησιμοποιείτε το χρόνο και την ενέργειά σας σε κάτι πιο παραγωγικό; Π.χ. να δωρίσετε λεφτά σε κάποια φιλοζωική που θα κάνει στειρώσεις, ή να ξεκινήσετε μια συγκέντρωση για να ζητήσετε από το κράτος να φτιάξει καταφύγια.

Ίσως τότε να μπορέσετε να σώσετε τις αδέσποτες γάτες από τους βίγκαν.

Τρώω δύο φορές περισσότερο κρέας ώστε ένας βίγκαν που νομίζει ότι κάνει κάποια διαφορά να μην κάνει στην πραγματικότητα καμία διαφορά.

Στη ζωή έχετε την ευκαιρία να γίνετε 100 θετικά, αξιόλογα πράγματα, αλλά για κάποιο λόγο επιλέγετε να γίνετε ένα αναιδές άτομο. Γιατί τόσο μίσος για τον συνάνθρωπό σας, τα ζώα και το περιβάλλον;

Προφανώς αυτή η συμπεριφορά σας προκύπτει από ανασφάλεια και θέλετε να μας εξοργίσετε γιατί αυτό με κάποιο περίεργο τρόπο θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα.
Είναι ένα ψυχολογικό φαινόμενο που θυμίζει την “απόλαυση του Ντούπερ” και την “ψυχολογική χειραγώγηση”, τα οποία φαίνονται σε άτομα με ναρκισσισμό και ανωριμότητα.

Περισσότερο σας λυπόμαστε και αναρωτιόμαστε τι τραγικό μπορεί να έχει συμβεί στη ζωή σας για να φέρεστε με αυτόν τον τρόπο.

Προτείνουμε να δείτε το θέμα με κάποιο ψυχολόγο. Ευχόμαστε να μπορέσετε να βρείτε την αγάπη στη ζωή σας και μπορέσετε να την μοιραστείτε με όλους – είτε ανθρώπους, είτε ζώα, είτε το περιβάλλον.

Επίσης ένας βίγκαν μπορεί να επηρεάζει θετικά και άλλα άτομα και να κόψουν και αυτά το κρέας.
Άρα αν θέλετε να αναιρέσετε όλη τη διαφορά που κάνει ένας βίγκαν, τότε θα πρέπει να τρώτε πολύ περισσότερο κρέας, το οποίο φυσικά δεν προτείνουμε, γιατί έτσι θα αρρωστήσετε ακόμη πιο γρήγορα.

Αν το μπέικον είναι αυτό που θα με σκοτώσει, τότε κερδίζω.

Όχι, κύριε. Ο πρώιμος θάνατος για χάρη μια προσωρινής απόλαυσης δεν είναι νίκη.

Μπορείς να πας σε ένα οποιοδήποτε νοσοκομείο και να μιλήσεις με άτομα που υποφέρουν από καρκίνο, αθηροσκλήρωση, διαβήτη ή άλλες αρρώστιες που έχουν συνδεθεί με την κατανάλωση ζωικών προϊόντων. Μπορεί να δεις πολλούς που υποφέρουν και να έχουν μετανοιώσει που δεν πρόσεχαν την υγεία τους.

Άραγε σε έναν βίγκαν γάμο τραγουδάνε “Στου παιδιού μου την χαρά έσφαξα δυο μπρόκολα”;

Ψάξαμε στο ίντερνετ και δεν βρήκαμε αυτό το τραγούδι. Άρα μάλλον κανείς δεν το τραγουδάει. Και ο λόγος προφανώς είναι ότι σε μια εκδήλωση χαράς, όπως ένας γάμος, δεν θέλουμε να λέμε άσχημες λέξεις όπως η σφαγή – που σημαίνει τη δολοφονία ζώου με μαχαίρι.

Υπάρχουν ένα σωρό άλλα τραγούδια που μπορούμε να τραγουδήσουμε σε ένα γάμο.

Γαμώτο! Πάτησα κάτι σκατά…
*βιγκανισμός

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA), η κτηνοτροφία είναι η μεγαλύτερη αιτία της ρύπανσης των υδάτων και προκαλεί περισσότερη ρύπανση από όλες τις άλλες βιομηχανικές πηγές αλλά και από όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αθροιστικά (αυτοκίνητα, πλοία, τρένα, αεροπλάνα). Τα ζώα στα σφαγεία των ΗΠΑ και μόνο παράγουν περίπου 500 εκατομμύρια τόνους κοπριάς κάθε χρόνο. Η κοπριά από τα εκτρεφόμενα ζώα περιέχει στοιχεία από άλατα και βαρέα μέταλλα, τα οποία καταλήγουν σε υδάτινες επιφάνειες και καταστρέφουν την υδρόβια ζωή.
Επίσης η κτηνοτροφία συμβάλλει στην παραγωγή του 37% της εκπομπής μεθανίου (CH4), το οποίο έχει πάνω από 20 φορές τη πιθανότητα υπερθέρμανσης του πλανήτη από ότι το CO2.
Οπότε δεν είναι ο βιγκανισμός αυτός που είναι σκατά.